WINKEL TIJDELIJK GESLOTEN IVM ONDERHOUD. Excuses voor het ongemak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis verzending vanaf € 49,-

Pakketpost maar € 4,95

Brievenbuspost maar € 1,95

Veilig online betalen

Makkelijk en veilig betalen met iDealPostNL bezorging

Jade kralen ketting Volledige grootte weergeven

Jade kralen ketting

In winkelwagen


Houd mij op de hoogte van beschikbaarheid

Korte omschrijving

Prachtige ketting van witte jade, kristallen en glazen kralen. Met verzilverde ornamenten en een zilveren sluiting.

Meer details

In het noordoosten van Thailand, in een van de armste gebieden van deze regio, is het zilversmid dorpje Surin gevestigd. Surin grenst aan Cambodja en maakte eeuwen geleden deel uit van het “Angkor” keizerrijk. Het is in die tijd dat de traditie van het vervaardigen van zilveren sieraden tot bloei kwam. Al eeuwenlang wordt de kennis van het ambacht van vader op zoon overgedragen. Het ambacht is een uikomst voor de inwoners van Surin, omdat tijdens de droge perioden, wanneer er niet op de rijstvelden gewerkt kan worden, men met het bewerken van zilver toch een inkomen kan verdienen.

 

Dorpsgenoot Khun Titiwan, een alleenstaande vrouw, koopt samen met vriendin Khun Sathorn verschillende kralen in. Samen met dorpsgenoten rijgen zij de verzilverde en halfedelstenen kralen in tot prachtige sieraden. Het sieraad dat u hier ziet is nergens anders te koop. Ook dat maakt uw armband of ketting zo authentiek en uniek. 

 

Samen met de importeur ontwerpen de vrouwen sieraden, gericht op de Nederlandse markt. Dankzij de verkoop van de sieraden hoeven de dorpelingen niet naar de grote steden om onder mensonterende omstandigheden in de bouw of prostitutie te werken, maar kunnen ze in hun eigen dorp, naast het boeren, een inkomen verdienen. Verder heeft de importeur geholpen bij het inzicht verwerven in prijsopbouw, zodat ze werkelijk een eerlijk loon voor hun werk krijgen. Daarnaast heeft ze financiële ondersteuning geboden bij de bouw van een huis voor Khun Sathorn en zijn inrijgtafels met stoelen en veiligheidsbrillen aangeschaft om de werkomstandigheden te verbeteren.

Schrijf uw review

Jade kralen ketting

Jade kralen ketting

Prachtige ketting van witte jade, kristallen en glazen kralen. Met verzilverde ornamenten en een zilveren sluiting.

Schrijf uw review

Andere producten in dezelfde categorie