WINKEL TIJDELIJK GESLOTEN IVM ONDERHOUD. Excuses voor het ongemak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis verzending vanaf € 49,-

Pakketpost maar € 4,95

Brievenbuspost maar € 1,95

Veilig online betalen

Makkelijk en veilig betalen met iDealPostNL bezorging

Over FairLife en NorthWeb

 

FairLife.nl is onderdeel van NorthWeb. NorthWeb houdt zich uitsluitend bezig met producten die fair en duurzaam zijn. Fair trade producten en duurzame producten zijn natuurlijk veel beter voor mens, dier en milieu. Daarnaast heeft elk product zijn eigen verhaal en eigen project om de wereld te verbeteren. Zo gaat de fair rubber meerwaarde van de Lovepacks/Fair Squared terug naar de plantage in India om de levensomstandigheden van de werknemers te verbeteren en hebben de uQQies als doel het verhogen van de levensstandaard van breiende moeders en hun kinderen in Kenia. Als wij allemaal ons steentje bijdragen en bewust kiezen voor eerlijke producten, dan zal de wereld een stuk mooier en gezonder zijn. Een wereld waar iedereen van kan genieten. Wij gaan voor de Millennium Development Goals! met eerlijke handel.

Interview met Ecoweetjes over FairLife.nl

 

Hoe is FairLife onstaan?

Er is een markt vol met producten gemaakt door kinderhandjes of door de ouders die daar een hongerloontje voor krijgen. Om nog maar niet te spreken over de werkomstandigheden, het dierenleed en de belasting van het milieu. De wens om hier wat aan te doen en niet zomaar toe te kijken was en is enorm. Al snel ontpopte de wens tot een plan en het plan tot een website. FairLife wil mensen bewust maken van eerlijke handel. Daarnaast wil FairLife laten zien dat fair trade en duurzaamheid zeker niet saai hoeven te zijn.

 

Welke merken verkopen jullie?

FairLife is begonnen met de merken Ethletic , GreenTips en  Lovepack. De slippers en de Millennium Development Goals voetbal zijn een goed voorbeeld van de Ethletic producten. GreenTips zijn producten voor in en om het huis. Denk hierbij aan huishoudhandschoenen of een warmwaterkruik. De Lovepack/Fair Squared condooms zijn de eerste fair trade condooms ter wereld. Ze worden CO2 neutraal geproduceerd in Duitsland en het rubber komt van een FSC plantage waar de werknemers o.a. goede werkomstandigheden hebben en hun kinderen medische zorg en onderwijs krijgen.Al vrij snel kwamen de uQQies hierbij. uQQie is een fair trade remake van het luciferpoppetje uit de jaren 70/80. De Wellness lijn van Soap-n-Scent volgde. Deze handgemaakte zeepjes, oliën, crèmes en badzout bestaan alleen maar uit natuurlijke grondstoffen en bevatten geen dierlijke vetten. Dat is natuurlijk super voor de dieren, maar ook voor de huid is het veel beter. De poriën kunnen bij de Soap-n-Scent wellness lijn niet verstoppen.De GoGreen producten dragen hun steentje bij aan het milieu en de portemonnee. Deze energiebesparende producten zorgen voor een bewust energieverbruik en de vermindering hiervan.De sieraden van Kanika zijn de nieuwste aanwinst van FairLife. Prachtige zilveren kralen in combinatie met de mooiste halfedelstenen, sieren onze collectie kettingen armbanden en oorbellen. Het sieradenmerk Bijoux is hier ook te vinden. Deze bijzondere collectie aan bloemsieraden wordt gemaakt van echte rozen, orchideeën, bladeren en zaden.

 

Welk product is het meest populair?

Er is eigenlijk niet één product het meest populair. De producten zijn zo divers dat er voor iedereen wel wat te vinden is. Producten van het seizoen als de slippers van Ethletic lopen nu vooral goed. De huishoudhandschoenen doen het eigenlijk altijd wel goed en de (kinder)zeepjes ook. De GoGreen producten zijn in opkomst. Door de aanhoudende crisis willen steeds meer mensen bezuinigen.

 

Gebruik je zelf alle energiebesparende producten van Go Green ook?

Jazeker. Voor de PC, TV en opladers. Dit jaar was ik aangenaam verrast toen ik een teruggave van mijn energieleverancier kreeg. Een paar honderd euro. Dat is toch niet verkeerd. Het is voor mij heel belangrijk om bewust om te gaan met energie. Door deze producten wordt dat gewoon een stuk makkelijker. Het is een plug and play principe, dus de producten zijn voor iedereen te begrijpen. Voor ik bekend was met de GoGreen producten trok ik de stekkers uit het stopcontact. Tenminste, als ik er aan dacht. Dat is nu verleden tijd. GoGreen doet het werk voor mij. De waterbesparende producten van GoGreen ga ik nog testen. Als die naar tevredenheid zijn, dan komen ze ook zeker op FairLife te staan.

 

Waar moet een product aan voldoen om in de winkel te komen?

Daar kan ik heel duidelijk zijn. Mens en dier mogen absoluut niet lijden onder de productie van het product. Het milieu mag niet tot minimaal belast worden bij de productie. Wordt het milieu belast dan moet daar een compensatie, die het milieu ten goede komt, tegenover staan. Daarnaast moet het product uiteraard duurzaam zijn en een bijdrage leveren aan een betere wereld.

 

Wat voor producten kunnen we in de toekomst nog meer verwachten bij Fairlife?

Dit jaar komen er nog fair trade kerstpakketten voor particulieren en bedrijven bij. Deze pakketten kunnen zelf samengesteld worden met allemaal lekkere en leuke fair trade artikelen. Food en non food. Daarnaast zullen er ook een stuk of tien standaard kerstpakketten komen. Op FairLife zal elke maand wel weer iets nieuws te vinden zijn. Suggesties voor nieuwe producten zijn ook altijd welkom.

 

Thank you! Asse van den Noort, oprichter FairLife!