WINKEL TIJDELIJK GESLOTEN IVM ONDERHOUD. Excuses voor het ongemak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis verzending vanaf € 49,-

Pakketpost maar € 4,95

Brievenbuspost maar € 1,95

Veilig online betalen

Makkelijk en veilig betalen met iDealPostNL bezorging

Gerecycled drinkglas Volledige grootte weergeven

Gerecycled drinkglas

In winkelwagen

Korte omschrijving

Tijdelijk uitverkocht. Eerlijk en gerecycled glas voor al uw verfrissende dranken. Herkomst Bangladesh. Voor meer informatie zie hieronder.

Meer details

Sinds 1990 hebben vrouwen de mogelijkheid om in productie  gerelateerde fabrieken te werken. Een hele vooruitgang met de  traditionele baantjes die ze voorheen bekleedden. Denk daarbij aan zware  arbeid op het land of bedelen op straat. Door de toegang tot productie  georiënteerde banen is de positie van de vrouw sterk verbeterd. Zo  hebben ze nu de mogelijkheid om een hoofdinkomen voor hun gezin te  verdienen. Desondanks verdienen ze vaak wel 50 tot 70% minder dan een  man met dezelfde baan. Meneer Jakir Hossain pakt dat anders aan. In zijn glasfabriek werken 320 mensen, waarvan 60% vrouwen. Ongebruikelijk in  Bangladesh, zijn de werkomstandigheden voor de vrouwen hier goed te  noemen. Zowel de man als vrouw krijgt een gelijkwaardige behandeling.  Mr. Hossain zorgt er zelfs voor dat zijn medewerkers toegang krijgen tot  gezondheidszorg, een luxe dat voor de meeste vrouwen niet is weggelegd.  Ook voorziet hij zijn medewerkers van onderdak met fan en verlichting.  Deze in onze ogen kleine dingen zijn erg waardevol in een arm land als  Bangladesh. Daarnaast is de glasfabriek innovatief door het  produceren van producten in allerlei vormen en maten van gerecycled  glas. Het bedrijf verzameld scherven glas van verschillende bronnen. Dit  wordt eerst op kleur gesorteerd. Vervolgens wordt het glas omgesmolten  en in mallen gegoten of opnieuw ‘opgeblazen’. Zo verkrijgt het de juiste  vorm. De producten worden daarna in ovens getemperd. Na het grondig  schoonmaken vind vervolgens de kwaliteitscontrole plaats. Deze producten  worden zowel aan de lokale markt als voor de export geproduceerd.

Schrijf uw review

Gerecycled drinkglas

Gerecycled drinkglas

Tijdelijk uitverkocht. Eerlijk en gerecycled glas voor al uw verfrissende dranken. Herkomst Bangladesh. Voor meer informatie zie hieronder.

Schrijf uw review

Andere producten in dezelfde categorie